Nieuwsbericht
Van Bergen Boys - Bogatyri

Laatste wedstrijd van dit seizoen

9 juni: 16.00 uur

Aanwezig: 15.15 uur

 
S3 Portaal

Laatste nieuws

Sun 13 May
Zege op de kampioen Paddepoel ! 5-1

Mooi afsluiting van het seizoen

 
 
 S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Op dreef

Sat 17 Mar, 20:24

Door: Bert Roede




Van Bergen Boys GRC – Spitsenduo oud ONR 1 op dreef

De Van Bergen Boys moesten aantreden tegen het hoger geklasseerde GRC uit Groningen. Vlak van te voren moest onze nieuwe aanwinst Wiebe helaas door een rugblessure verstek laten gaan. Wiebe sterkte met je herstel en hopenlijk tot volgende week.

Toen de mannen van GRC het veld betraden was er toch wel enig ontzag. De mannen van GRC waren gemiddeld toch al gauw 1.90.

Dit afzettend tegen de gemiddelde lengte van de Van Bergen Boys (Buig de langste met ongeveer 1.93 meter), rond de 1.85, boezemde toch wel enig ontzag in. Het voordeel was, dat de Van Bergen Boys scherp aan de wedstrijd begonnen.

 

De sterke wind was in het voordeel van onze Boys. De organisatie stond goed en de Boys liepen eigenlijk simpel uit naar 2-0. Hierna kwamen er ook de nodige mogelijkheden op een goal, maar helaas werd dit iets minder uitgespeeld (wat mag je ook verwachten op ons niveau). Onze onbetwiste mid-mid moest ongeveer na 35 minuten spelen met een hamstring blessure het veld verlaten. In dit soort situaties slaat er altijd een beetje angst in de ploeg. Wie moet zij positie innemen? Henk was de gelukkige. Kort voort rust was er niet veel meer te regelen.

 

Toch gebeurde vlak voor rust toch weer waar we altijd bang voor zijn. Te offensief denken aan 1 kant, met het gevolg van een vrije spits. Te veel vrijheid en 2-1! Moet gezegd worden dat de scorende man waarschijnlijk iets anders in gedachten had, maar hij helde te veel achterover en gleed uit, waardoor de bal strak onder de lat belande. Onhoudbaar voor de keeper, maar wel 2-1 in blessure tijd.

 

In de rust werden er nog 2 wissels doorgevoerd. Jan voor Rick en Joris voor Geert ( de man die een verslag plaatst zonder dat hij hiervoor opdracht had gekregen en het verlag kende helaas ook weinig tot geen inhoud – we zijn van Geert anders gewend).

 

We hadden verwacht dat GRC vel uit de startblokken zou verschijnen, maar niets bleek minder waar. We konden achterin (volgens afspraak) de bal rustig rond spelen, zonder dat er ook maar iets gebeurde. De achterhoede had de boel onder leiding van Anne goed onder controle. Uit een bekend Van Bergen moment wisten de Boys zelf 3-1 te maken. Op rozen dachten we toen. Er gebeurde van alles. Een geweldige duw naar onze rechts back na een klein duwtje, resulteerde in hoge cijfers. De duik werd door het publiek gewaardeerd met een 9! Helaas ging het toch mis. Een terechte handsbal in de 16 meter leidde tot een penalty. De intelligentste en beste speler van GRC wist hier raad mee en het werd 3-2.

 

De troepen van de Van Bergen Boys werden onderling te de orde geroepen, We gaan dit toch niet meer weggeven!! Ons spitsen duo wist raad. Na een aantal opvolgende kansen, was het (GOOD OLD) Hans dit toch ook weer zijn goaltje ( en wat voor een) wist mee te pakken. De keeper was uit de goal om redding te bieden en de bal belandde voor de voeten van Hans. Hans wist met een handige boogbal vanaf ongeveer 30 meter de 4-2 te maken.

 

Ondanks dat GRC nog probeerde aan te dringen met een tweetal verse spitsen, wisten de Boys de wedstrijd uit te spelen. Ook hier kwam weer de nodige routine bij kijken. Een kleine blessurebehandeling haalde de druk weer iets van de ketel. Complimenten voor de wisselspeler die gelijk klaar stond om in te vallen. Gelukkig was de blessure niet van dien aard, dat een wissel van ons goed spelende recht back moest plaatsvinden. Eind goed al goed. Complimenten voor onze links half die een nuttige wedstrijd speelde en per week zijn niveau omhoog weet te brengen. De overwinning op GRC was een overwinning van het collectief! Voetballen vanuit de organisatie! Op deze wijze kunnen wij ook betere en jongere ploegen kloppen! De man van de wedstrijd, WIM!! 3 goals, en weer helemaal terug. De Van BERGEN BOYS blijven ongeslagen in 2007 . Volgende week Haulerwijk uit. Altijd lastig, dus zaterdag weer zeer scherp zijn! Tot zaterdag BOYS!

 

Numero duo

 








Terug
 
 
 
 
 
Sponsorgalerie